Esprit Riding

Mina Hästar

 

 

Asterix A

 

Knabstrupper

Valack

Född: 2008

Asterix kom till mig våren 2011. Han är en mycket social och trevlig liten herreman med glimten i ögat. Jag hoppas vi kommer att få många lärorika år tillsammans. Vi gjorde tillsammans groundwork och longeprovet 2015.

 

 

Onnenlumo

"Olle"

 Finsk häst

Valack

Född: 2008 

"Olle" är en häst med mycket livsglädje, men har inte alltid haft så noga koll på vart fötterna hamnar. När han kom till mig 2014 var han väldigt sned i sin kropp så vi har tränat mycket från marken för att förbättra hans kroppsmedvetenhet och asymmetri. Det har varit spännande att följa hans utveckling från att inte kunna skritta på en volt utan att välta inåt till att idag ha tre fungerande gångarter i båda varven.

 

 

 Till minne av

Sinus

 

 

Finsk häst

Valack

2000 - 2013

Sinus köpte jag år 2005. Vi två har vandrat en krokig väg tillsammans och är numera som ler och långhalm. Sinus är en mycket känslig häst som visat mig mycket. Han har lärt mig tålamod och ödmjukhet, hur viktigt det är med beröm, att hitta min egen tyngdpunkt och mycket mer. I snart tre år har han haft problem med sitt ena framben men efter noggrann verkning av hans hovar, massage och osteopatbehandlingar samt rätt träning har jag nu kunnat börja rida honom igen. Genom Sinus rehabiliteringsperiod har jag lärt mig mycket om hästens anatomi och rörelsemönster, vilket jag är mycket tacksam över. 

Efter ytterligare en skada fick Sinus somna in 2013.